Milí cestujúci a návštevníci Žilinského kraja,

ARRIVA Liorbus v spolupráci so Žilinským samosprávnym krajom ponúka aj v tejto sezóne cyklistom možnosť využiť prepravu bicykla a spoznávať región na dvoch kolesách.

Od soboty 1. júna začnú na Orave a Liptove premávať obľúbené cyklobusy vybavené nosičom bicyklov s kapacitou až šesť bicyklov.

Cyklobus na Orave bude premávať od 1. 6. do 29. 9. 2024 počas víkendov a od 1. 7. do 30. 8. 2024 aj počas pracovných dní. Trasu Trstená – Oravice a späť absolvuje trikrát denne počas pracovného týždňa a dvakrát denne počas víkendov a sviatkov. Na trase Trstená – Zverovka budú môcť cestujúci využiť počas víkendov až tri spoje obomi smermi a dva spoje cez pracovné dni.

Na Liptove bude spoj premávať od 1. 6. do 29. 9. 2024 počas víkendov a dní pracovného pokoja, pričom trasu Liptovský Mikuláš – Štrbské Pleso obslúži trikrát denne v každom smere.

Na všetkých spojoch platia prepravné a tarifné podmienky spoločnosti ARRIVA Liorbus, a.s. Cena za prepravu jedného bicykla je 0,50 €. Na nosič je možné upevniť len bicykle, ktoré majú štandardnú šírku kolies a váhu max. 20 kg. Kvôli bezpečnosti odporúčame pri prevoze elektrobicyklov demontovať batériu.

Bližšie informácie a podmienky prepravy nájdete na stránke CYKLOBUS.

Prajeme Vám príjemné cyklozážitky.

ARRIVA